Profilaxia dentară (prevenire)

Airflow (Profilaxia cu bicarbonat)

O nouă înfăţişare

Dacă doriţi că zâmbetul dvs să fie cel mai frumos, profilaxia cu bicarbonat este metodă care poate face acest lucru într-o singură şedinţă!! Este un tratament cosmetic ce îndepărtează petele de cafea, ceai, nicotina şi alţi coloranţi de pe suprafeţele dinţilor, având ca rezultat dinţi mult mai albi – şi toate acestea fără ca medicul dentist să atingă dinţii!

Pare incredibil? Această tehnică acţionează prin puterea combinată a trei elemente – presiunea aerului, bicarbonat de sodiu şi un jet de apă. Pentru a obţine cele mai bune rezultate este recomandat să fie precedată de un detartraj. Procedură este lipsită de riscuri şi nu are efecte secundare de nici un fel asupra gingiilor sau dinţilor.

Rezultatele sunt vizibile imediat după finalizarea tratamentului, şi toate acestea fără să simţi nici o durere.

Fluorizarea

Tratamentul de fluorizare se face pentru a reduce riscul apariţiei cariilor dentare (la toate tipurile de dentiţii) şi încetează evoluţia leziunilor carioase deja existente.

Fluorizarea în cabinet: se realizează în cabinet, de 3-4 ori pe an, în cadrul şedinţelor de profilaxie. Se folosesc produse special concepute în acest scop, precum paste de dinţi profilactice fluorurate, soluţii, geluri sau lacuri care conţin fluor. Fluorizarea se realizează doar după efectuarea unei igienizări perfecte a cavităţii bucale cum ar fi: periaj profesional, detartraj (dacă este cazul), Air Flow, deoarece fluorul penetrează mult mai uşor ţesuturile dentare curăţate în prealabil neacoperite de placă bacteriană sau depozite de tartru.

La domiciliu, pacienţii pot folosi zilnic sau saptamanal de dinţi sau ape de gura cu o concentraţie scăzută de fluor.

Cui se adresează?

În special copiilor cu vârsta peste 6 ani, adolescenţi şi adulţi. Purtătorilor de aparate ortodontice fixe. Celor cu care suferă de sensibilitate uşoară sau marcată a dinţilor la anumiţi stimuli; acestor pacienţi se indica că fluorizarea să se repete o dată la 2 zile până la remiterea durerii. Pacienţilor cu disfuncţii ale glandelor salivare sau cei care au fost supuşi radioterapiei, având drept consecinţă un flux salivar scăzut; Persoanelor care doresc o albire profesională în cabinet; înainte şi după tratament.

profilaxie

Faţetarea

Faţeta este o piesă protetică reprezentată de un strat subţire de ceramică concepută special pentru a se potrivi pe suprafaţa frontală a unui dinte. Faţetele pot îmbunătăţi culoarea, forma şi poziţia dinţilor. Faţetele conferă dinţilor un aspect natural şi sănătos. Datorită faptului că sunt foarte subţiri şi se fixează prin lipire, o şlefuire de foarte mici dimensiuni este suficientă. Rezistenţa faţetelor în timp este mare deşi există posibilitatea ca în timp să se ciobească sau să se spargă, exact că dinţii naturali. Ele se realizează în două şedinţe de tratament. Deoarece pregătirea dintelui este atât de uşoară nu veţi avea nevoie de coroane provizorii de la o şedinţă la alta. Dintele va arăta aproape la fel după preparare, atâta doar că va fi mai sensibil la temperatură.

Albirea dentară

Albirea dentară reprezintă o variantă de înlocuire a tratamentelor protetice clasice în cazul dinţilor coloraţi.

Albirea dentară redă zâmbetul strălucitor şi sănătos, lucru realizabil într-o singură şedinţă, oferind rezultate care durează ani de zile. Există şi posibilitatea albirii dinţilor la domiciliu, această variantă reprezentând o opţiune ieftină şi uşor de utilizat atunci când vine vorba de îmbunătăţirea aspectului dentiţiei colorate.