• 13 OCT 14
  Copilului îi miroase gura? Uite de ce:

  Copilului îi miroase gura? Uite de ce:

  Spre deosebire de adulți, copiii au rareori probleme cu respirația urât mirositoare dimineața, iar igiena dentară riguroasă ar trebui să elimine această posibilitate.

  Dacă îi miroase urât gura, cel mai probabil de vină este o infecție.

  Infecțiile bucale și faringoamigdalita sunt cele mai frecvente motice pentru care celui mic îi miroase urât gura. Mai poate fi vorba și despre blocarea unui corp străin în nas (copiii mici își introduc des obiecte în nas), blocaj care poate produse o secreție, o supurare la nivelul uneia sau ambelor nări Infecția sinusurilor sau chiar o amigdalită au ca efect apariția halenei.

  Dacă îi miroase gura, de vină ar putea fi și un dinta cariat. La copii, cariile evoluează extrem de repede și trebuie tratate, chiar dacă este vorba despre dinții de lapte

  Prezența paraziților intestinalipoate avea și ea ca efect respirația urât mirositoare.

  Dacă celui mic îi miroase gura, cel mai bine este să raportezi simptomele medicului pediatru, care poate pune diagnosticul concludent și poate recomanda cel mai bun tratament. Apa de gură nu trebuie administrată copiilor și de altfel, ca și în cazul adulților, aceasta nu tratează problema, doar ascunde pentru o perioadă mirosul neplăcut.

  articol preluat de pe baby.unica.ro

Photostream