• 20 OCT 14
  Kiturile de albire a dinților – pro și contra

  Kiturile de albire a dinților – pro și contra

  Toată lumea își dorește cu zâmbet strălucitor, iar kiturile de albire a dinților promit exact acest lucru.

  La o primă vedere, kiturile de albire a dinților par o bună idee – nu sunt foarte costisitoare, se pot folosi la orice oră din zi sau noapte dorești și sunt relativ ușor de folosit.

  Sunt dinții tăi și deciziile tale, desigur, dar specialiștii te sfătuiesc să te informezi bine înainte de a apela la kiturile de albire a dinților.

  Folosirea lor incorectă poate determina o creștere a sensibilității dinților și gingiilor, poate provoca diferențe de culoare între dinți, iar dacă după tratamentul de albire consumi băuturi sau mâncăruri care conțin coloranți, întreg efectul de albire poate fi anulat.

  Atunci când încerci un tratament de albire a dinților acasă, este posibil să observi că anumite zone (denivelări, dinți afectați de carii sau la care s-a îndepărtat nervul) nu se albesc la fel ca celelalte, iar rezultatul este neplăcut din punct de vedere estetic.

  Dacă după folosirea gelurilor sau plasturilor de albire a dinților, observi că gingiile sunt inflamate sau dinții te dor, dacă efectul de albire nu a fost cel scontat, adresează-te imediat dentistului tău, care îți poate recomanda un tratament de albire potrivit, în funcție de particularitățile danturii tale.

  Ține cont și de faptul că indiferent cât de bun ar fi tratamentul de albire a dinților, el nu poate face minuni dacă de obicei consumi băuturi și alimente care pătează dantura sau fumezi.

  foto Shutterstock

Photostream