Cosmetică

Coroanele dentare sunt piese protetice cu ajutorul cărora pot fi reconstituiţi dinţii cu coroane fracturate, deteriorate de procese carioase de mari dimensiuni, sau dinţii ce prezintă obturaţii de mari dimensiuni. Cu ajutorul lor este refăcută astfel anatomia coronară a dintelui.

Motivele pentru care se folosesc coroanele dentare pot fi multiple:

  • diminuarea rezistenţei coronare
  • pentru îmbunătăţirea aspectului dintelui
  • pentru a asigura rezistenta porţiunii coronare a dintelui, în urma efectuării unui tratament de canal în urma unui traumatism soldat cu deteriorarea coroanei natural
  • pentru a reprezenta dinte stâlp în cadrul unei punţi
  • pentru a realiza componenta protetică coronara supraimplantara

Coroanele sunt confecţionate dintr-o multitudine de materiale. Iată câteva dintre cele de ultima generaţie:

Ceramică pe suport de zirconiu - rezistentă şi cu un coeficient estetic foarte ridicat.

Integral ceramică - nu foarte rezistente, dar un coeficient estetic foarte ridicat, foarte recomandate pentru dinţii din faţă.

Ceramică pe suport metalic – fie metale nobile, semi nobile, sau nu. Foarte rezistente şi cu un coeficient estetic ridicat.

Total metalică - foarte rezistentă la uzură, nu necesită frezata cantitate mare din structura dentară, coeficient estetic foarte scăzut.

Durata de viaţă a unei coroane va depinde de cât de bine este îngrijită după cimentare. Este foarte important să păstraţi această zonă cât mai curata posibil şi coroana dentară va rezista mulţi ani.

cosmetica

Bijuteriile dentare

Aplicate pe dinte, bijuteriile dentare creează o expresie distinctivă a personalităţii celei care le poartă.

Există 2 tipuri principale de bijuterii dentare disponibile, cele din aur de 24K şi cele din cristale de sticlă, ambele variante în diferite forme şi mărimi. Ele se aplică cu ajutorul unui adeziv, fără să existe nici o formă de frezaj în smaltul dintelui, procedura fiind complet nedureroasă. Bijuteriile dentare ar trebui să fie aplicate doar la dinţii naturali. Dacă doriţi să îndepărtaţi bijuteria dvs. dentară acest lucru poate fi făcut de către un medic dentist, în orice moment.