
5 moduri de a evita tratamentul de canal
Tratamentul de canal este necesar în cazul în care pulpa dentară este infectată. Dacă pulpa se infectează, infecţia se poate răspândi la nivelul întregului dinte şi de la acesta la zonele învecinate. Sunt situații în care medicul consideră că tratamentul de canal nu mai este suficient, dintele fiind compromis, caz în care este indicată extracția lui.
Sunt însă câteva măsuri pe care le poți lua, pentru a nu ajunge în situația care impune efectuarea unui tratament de canal sau extracția unui dinte.
Respectă regulile de igienă dentară
Spală-te pe dinți, folosește cu regularitate ața dentară și apa de gură și mergi regulat la dentist.
Fii atent la dantura ta
Verifică-ți periodic dinții, să nu fie fisurați. Bacteriile pătrund prin cele mai mici fisuri și încep să atace dintele. Acordă atenție și gingiilor!
Renunță la proastele obiceiuri
Nu mai mesteca gheață, care-ți distruge smalțul dinților, nu mai îndepărta cu dinții capacele de bere (dacă ai acest prost obicei) și nici nu mai sparge alune de pădure între dinți – nu ești veveriță!
Nu ignora simptomele
Până când să ajungi în situația de a face un tratament de canal, există câteva simptome pe care este bine să NU le ignori: te dor dinții, gingiile sunt inflamate sau sângerează. Chiar dacă aceste simptome se manifestă o singură dată, nu le ignora! Cum este întotdeauna mai bine să previi, decât să tratezi, mergi la dentist și vezi ce este în neregulă.
Apelează și la remediile naturiste
Dacă știi că ai probleme cu dantura, apelează și la remediile naturiste. Uleiul de cuișoare este recomandat de stomatologi ca fiind puternic antibacterian și de folos în ameliorarea durerilor cauzate de procesele inflamatorii.
foto Shutterstock